Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 16 april 2024 | 20:00 uur | film

Film Onder Het Maaiveld IVN/Natuur- en Milieugroep Vught

Met IVN/Natuur- en Milieugroep Vught naar de film!

 

Normaal organiseert IVN / Natuur- en milieugroep Vught lezingen en excursies voor haar leden en andere belangstellenden. Maar dit keer hebben we de hand weten te leggen op een wel heel bijzondere film!

Op dinsdag 16 april om 20.00 uur toont IVN/NMVught de film ‘Onder het Maaiveld’, de best bekeken documentaire van 2023, in theater de Speeldoos.

 

Kaarten á € 7,50 voor IVN-leden, €10 voor niet-IVN-leden (exclusief servicekosten) zijn uitsluitend verkrijgbaar via de volgende twee websites:

Theater de Speeldoos doet geen kaartverkoop voor deze film. Klik op één van bovenstaande websites om uw kaarten aan te schaffen.

Na afloop van de film is er een korte nabeschouwing met John Vermeer en Marente Lokin.

 

De film

De film ‘Onder Het Maaiveld’ maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond (bevolkt door onder andere planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen), bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn!

 

Verandering

De film ‘Onder het Maaiveld’ laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken, die de basis vormt van ons bestaan op aarde. We staan op het punt om een grootse draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

 

Nabeschouwing

De film zal verwonderen, maar ook zeker vragen oproepen. Vragen als ‘Wat kan ik zelf doen?’, ‘Hoe kunnen we elkaar stimuleren?’ en ‘Wat wordt er in onze gemeente ondernomen op dit gebied?’ John Vermeer, al sinds 2015 volop betrokken bij de voedselbosbeweging in Brabant, en Marente Lokin, landbouwingenieur, bodemonderzoeker bij de HAS in Den Bosch, kweker van duurzame kerstbomen in Cromvoirt en behartiger van agrarische zaken binnen IVN / NM Vught gaan u graag voor in dit gesprek.

Datum: di 16 april 2024 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 10.00

Genre: film

Bekijk ook eens

di 7 mei 2024 | 20:00 u | film Filmvoorstelling Bad Moms Moederdag Special
Bestel kaarten
LEES MEER