Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 5 maart 2024 | 20:00 uur | film

Filmvoorstelling Nonnen van Vught @Regina Coeli

‘De Nonnen van Vught’ @Regina Coeli is een documentaire over het taleninstituut in Vught, Regina Coeli, dat in 1963 opgericht is door de Zusters Kanunnikessen van het Heilige Augustinus in Vught. De zusters maakten deel uit van een internationale onderwijscongregatie uit Frankrijk.

‘De Nonnen van Vught’ zijn inmiddels een begrip in binnen- en buitenland als het gaat om het leren van een vreemde taal. Maar wie zijn dat eigenlijk, die ‘nonnen’? Waar komen ze vandaan? En hoe kan het dat je bij hen zo snel een vreemde taal leert?

Regisseur Ellen van Kempen maakte een documentaire over de historie van de onderwijscongregatie. Die reikt verder terug dan de 60 jaar die het taleninstituut nu bestaat. Ellen dook in het verleden, ging op onderzoek uit in Frankrijk en ontdekte hoe de onderwijsfilosofie van de zusters werd voortgezet in het meisjesinternaat en in het huidige taleninstituut. De ‘laatste’ non, zuster Annette Heere, overleed in 2019, toch is de hand van de zusters nog duidelijk voelbaar. Taal is niet enkel het leren van vreemde of nieuwe woorden, taal verbindt en zet mensen in beweging.

Bestel kaarten
Datum: di 5 maart 2024 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 7.00

Genre: film

Bekijk ook eens

di 12 maart 2024 | 20:00 u | film Filmvoorstelling Kandahar
Bestel kaarten
LEES MEER