Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

de Speeldoos Vught

Expositie: Tussen–Ruimte

Carola Mokveld

14 november tot 21 december 2023

 

De titel Tussen-Ruimte verwijst zowel naar de plek in de Speeldoos, de ruimte die mensen bezoeken voordat zij naar het theater gaan, als het moment waarin de kunstenaar ons en zichzelf geplaatst ziet.

Mokveld laat werk zien gemaakt tijdens en naar aanleiding van haar reizen, waarbij geleefd en gewerkt wordt in het moment. Het moment tussen hier en daar.

De laatste werken gaan over een wereld die in brand staat, die bestaat  uit rampen en oorlogen. Hoe kan jij je als kunstenaar tot dat geweld verhouden? Carola Mokveld geeft aan dat juist daar waar de verwarring het grootst is, kunst kan helpen om in het moment te zijn, niet overstelpt te worden, maar koers te houden. De helende, verbindende werking van kunst is voor haar een vorm van ademhalen in een tijd waarin je je innerlijk verscheurd kunt voelen.

Tussenruimte laat de veelzijdigheid van Carola Mokveld zien. Werken als ‘Together again’, waarin oude schoolboekjes van haar ouders samenkomen, door data en tijd met elkaar verbonden worden. Of ‘Stay connected’, opgebouwd uit oude kranten waarin over de oorlog in Oekraïne wordt geschreven, schildert de kunstenaar het materiaal wit (de kleur van onschuld). De oranje kruizen verwijzen naar het verborgen leed daarachter. ‘Dancing on your red shoes’, vertelt over het verlies, de sporen van het maakproces inspireren je om te blijven verbinden.

Voor meer van het werk van Carola Mokveld, zie de website www.carolamokveld.nl

 

Deze expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie en is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-20.00 uur (tijdens voorstellingen, vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden).

Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 751 80 44
E eveline@theaterdespeeldoos.nl