Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als foto-grafiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk, toyobo en lithografie op keramiek. Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt van b.v. stukken schors, varens of schelpen, die ze verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. Van Rossem zoekt de grenzen op in zowel de totstandkoming van fotografisch materiaal (het fotograferen in afgelegen gebieden met extreem klimaat) als in de technieken die zij toepast. Waar eindigt de fotografie en begint de grafiek? Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht.

Eigenlijk kan Rossems werk gezien worden als het verslag van de waarneming: van het kijken, zien en voelen die zich metamorfoseren in het proces van het ontstaan van een tactiel autonoom werk. Het kiezen van de technieken gebeurt bijna instinctief, zodat vanuit een concreet object ook een abstract beeld kan ontstaan. Experiment en toevalligheden spelen daarbij een grote rol. Nadat ze afgelopen maart, na een lange wereldreis, enorm geïnspireerd terug thuis kwam, ontstonden er reeksen grafieken als verslag van haar belevingen.

Dit werk is nu te zien in de Speeldoos te Vught. Zodra de Speeldoos weer open is voor publiek kan deze bezichtigd worden tot 19 juli.

De expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie en is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-20.00 uur (tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden).

Door de aangescherpte coronamaatregelen is Theater de Speeldoos op dit moment gesloten en  zijn de voorstellingen, films en andere activiteiten geannuleerd t/m 20 april 2021


Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 751 80 44 (keuze 3)
E eveline@theaterdespeeldoos.nl