Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

Ingeborg ‘Helena’ van Stiphout

Andere werelden

de Speeldoos Vught

8 mei – 13 juli 2023

Ingeborg ‘Helena’ van Stiphout is vanaf haar 7e jaar bezig met de ontdekkingsreis in “de wondere wereld van kunst en muziek”. In haar werk, zowel op het beeldend als muzikale vlak, staat het verhalende aspect voorop. Zij is een verteller en collage is haar favoriete medium geworden. Daarover zegt zij:” Vaak snijd of scheur ik snippers uit een tijdschrift, waarbij ik een specifieke kleur of aanzet van een vorm zoek. De snippers zijn mijn verf. In mijn hoofd verschijnt vaak een beeldverhaal dat ik in zijn geheel zie. Dat kan zijn omdat ik geraakt word door een gebeurtenis in mijn leven, door het nieuws wat ik hoor en mij verontrust, of eenvoudigweg door de sfeer van een landschap en de natuur. Het beeldverhaal is een manier om achter de werkelijk-heid, de diepte in te kunnen kijken. Wat is ‘werkelijk’ eigenlijk en is dat niet afhankelijk van de beschouwer? “

Soms haalt van Stiphout gebeurtenissen uit de context en creëert zij een nieuwe werkelijkheid, door het gebruik van associatie en symboliek in het maakproces. Zo ontstaan andere werelden, niet bestaand in onze realiteit, die zij voelt, beleeft en creëert.

Ingeborg ‚Helena’ van Stiphout www.arthelena.com


Deze expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie en is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-20.00 uur (tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden).


Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 751 80 44
E eveline@theaterdespeeldoos.nl