Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

Expositie Carlette Rijcken

“Hartitude”

12.10.  – VERLENGD TOT 30 NOVEMBER!

Carlette Rijcken focust zich in haar werk op de behoefte van de mens om zich (tijdelijk) anders voor te doen of zich in een ander wezen te veranderen. Deze interesse in de maskerade van de mens wordt mede beïnvloed door haar behoefte aan vrijheid en speelsheid. In veel culturen heeft deze behoefte de vorm van een ritueel aangenomen, zoals b.v. bij de carnaval in het Rooms Katholieke zuiden.  In dit “theater van de wereld” tracht de mens met maskers zijn zwakheden en kwetsbaarheden te verbergen of juist te accentueren.

“Met mijn schilderijen wil ik, onder andere, de tegenstrijdigheden die iedereen in het leven tegenkomt, weergeven. De mens troost en ontroert door zijn eigenheid, door zijn lach, door zijn unieke oplossingen in situaties en door zijn rebelse houding. Hij deelt zijn gevoelens, raakt en verbindt zich daardoor met anderen. Dit doe ik middels mijn werk.” zegt Carlette Rijcken over haar werk.

Meestal werkt zij vanuit een thema en volgt daarbij een rode draad van uitgangspunten zoals: vrijheid, angst, fantasie, droomwereld. Zij gebruikt divers beeldmateriaal als basis; eigen foto’s, materiaal uit krantenartikelen/tijdschriften, stils uit de films en uit de kunstgeschiedenis. Soms gebruikt zij  ook eerder gemaakt werk om op voort te borduren. Rijcken start vaak met het maken van schetsen, die zij uitwerkt op kleine panelen, voor zij verder gaat op het doek. Zij probeert “uit chaos evenwicht te creëren” en vraagt zich af hoe de kwetsbare mens stand houdt in de maatschappij.

“Wie ben ik, hoe verhoud ik me tot wat ik schilder?” Dit antwoord is even complex als duiden wie de mens zelf is en hoe deze zich tot zichzelf verhoudt.

Deze expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie en is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-20.00 uur.
Tijdens de herfstvakantie is Theater de Speeldoos gesloten


Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 656 55 88
E eveline@theaterdespeeldoos.nl