Contact
Route
Mijn winkelwagen
Laatste nieuws

2 september 2021 |

PROGRAMMA CULTUURWEEK 2021

PROGRAMMA CULTUURWEEK IN DE SPEELDOOS:

KLIK HIER VOOR DE DIGITALE BROCHURE VAN DE CULTUURWEEK:

 

 

 

Samenwerking culturele organisaties in Cromvoirt, Helvoirt en Vught

Op initiatief van de Vughtse culturele organisaties Plaza Cultura, MDM Vught, Musicare, Harmonie Kunst en Vriendschap en de Speeldoos en in samenwerking met HelvoirThuis, de Battle Axe, De Cromvoirtse Fanfare, Harmonie Kunst Adelt, Elzenburg en De Petrus, vindt in september de Cultuurweek Cromvoirt, Helvoirt en Vught plaats. Met deze cultuurweek vieren we de opening van het culturele seizoen, het (waarschijnlijke) einde van de coronacrisis én het samengaan van de drie kernen. Drie redenen voor een cultureel feestje en een mooie mogelijkheid om alle betrokken partijen zichzelf te laten presenteren.

De Cultuurweek start het weekend van 11 september in DePetrus, waar de bewoners (ABZ, de bibliotheek, het Vughts Museum, Welzijn Vught en de Wereldwinkel) op zaterdag laten zien wat ze te bieden hebben. Zondag 12 september is het Open Monumentendag en is er uiteraard meer te leren over de historie en architectuur van het gebouw. De muziek- en dansscholen bieden gedurende de gehele Cultuurweek open lessen voor kinderen en volwassenen en de muziekverenigingen houden open repetities in de Speeldoos, Elzenburg, HelvoirThuis en The Battle Axe. Er zijn workshops en voorstellingen voor het onderwijs, filmvoorstellin­gen in de dorpskernen, een dichtersavond en een theatervoorstelling. In het afsluitende weekend vindt een optreden plaats van een gelegenheidsband bestaande uit muzikanten van MDM Vught, Musicare en de harmonieën en fanfare. Dit optreden vindt plaats als onderdeel van een cultuurfeest in de Speeldoos. Het cultuurweekend wordt afgesloten met The Battle of Music tussen de harmonieën van Helvoirt en Vught en de Cromvoirts Fanfare. Deze battle zal toeren langs de drie kernen. Tijdens de week tonen ook andere culturele partijen hun aanbod.

Naast de genoemde organisaties nemen het Lambertuspodium, het Vughts Museum, HUIS73, Anders Bezig Zijn, Theaterwerkplaats Novalis, diverse zelfstandig docenten en Noten op de Noen deel aan de Cultuurweek.

Het complete programma van de Cultuurweek kan je vinden in de digitale brochure, op de site van Plaza Cultura en op de site van Bezoek Vught.

De Cultuurweek 2021 wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Vught.

Het programma van de Cultuurweek groeit en beweegt mee met de mogelijkheden die er zijn volgens de richtlijnen van het RIVM.
Houd de websites en social media van de deelnemende cultuuraanbieders in de gaten voor de laatste updates!