Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

zo 29 april 2018 | 20:30 uur | toneel

Westerbork Serenademet Edwin en Sam de Vries

Met Edwin de Vries, Sam de Vries, Machiel Rodenburg en Tomo Tromp.

Westerbork Serenade,  is een toneelstuk van Edwin de Vries, dat hij schreef over het leven van zijn joodse vader, toneelleider, regisseur, acteur en verzetsman Rob de Vries (1918-1969). Westerbork Serenade is een bijna onvoorstelbare liefdesgeschiedenis tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog. Toen de oorlog begon, was de vader van Edwin de Vries nog geen 22 jaar. Een paar jaar later pleegde hij een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad in Westerbork. Edwin kende dit verhaal al lang maar – naar later bleek – slechts ten dele. Van de vrouw die een heel belangrijke rol speelde in deze geschiedenis hoorde hij jaren later de rest.

Vader en zoon
De zoon van Edwin, Sam de Vries (1993), is nu even oud als zijn opa toen was. Hij speelt Rob de Vries in de oorlogstijd. Zijn toenmalige vriendin wordt gespeeld door de jonge actrice Machiel Rodenburg. Edwin zelf speelt de rol van zijn overleden vader, die op deze geschiedenis terugkijkt. In de voorstelling speelt de Hollandsche Schouwburg ook een belangrijke rol. Rob de Vries speelde er als joodse toneelspeler nog tot mei 1942 voor een uitsluitend joods publiek. Totdat de schouwburg een andere, tragische rol kreeg als deportatieplaats.


Nationaal Monument Kamp Vught
Op vertoon van een entreekaartje van Westerbork Serenade ontvangt u t/m juli 2018 het tweede entreekaartje gratis bij het herinneringscentrum van NMKamp Vught.

* scènefoto’s door Bert Nienhuis
Bestel kaarten
Datum: zo 29 april 2018 Aanvang: 20:30 uur Entree:
Normaal: € 24,00
CJP: € 23,00
Vrienden: € 21,50
65+: € 23,00
Vriend van NMKamp Vught: € 21,50
Special: € 18,00

excl €0,65 bespreekkosten (p.s.)

Genre: toneel

Bekijk ook eens

za 4 augustus 2018 | 20:30 u | te gast Verboden gebied: Vrouw in Niemandsland Festival Boulevard
kaartverkoop via TF Boulevard
LEES MEER