Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 2 oktober 2018 | 20:00 uur | film

Doof Kind (AL)documentaire

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet die twee werelden slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

documentaire 2017 | regie: Alex de Ronde | met o.a. Tobias de Ronde, Joachim de Ronde, Christina Bihl | duur: 71 min.


EET & UIT
Combineer de film met lekker eten bij de restaurants Hemels en La Strada in Vught! U koopt een dinerkaartje voor één van beide restaurants gemakkelijk bij Theater de Speeldoos. Met dit kaartje kunt u bij het restaurant kiezen uit een vis, vlees of vegetarisch hoofdgerecht. Als afsluiter ontvangt u bij Hemels een heerlijke luxe koffie of thee met friandises. Bij La Strada ontvangt u ook een heerlijk kopje koffie of thee na afloop en bij keuze voor een pasta of pizza krijgt u als voorgerecht ook nog een mandje brood met kruidenboter.

Reserveren voor een restaurant gaat als volgt:
Kies uw plaatsen in de zaal. Daarna krijgt u de mogelijkheid (via aanvinken vakje ‘bestel mee’) om een aantal keer Eet & Uit bij Hemels of La Strada mee te reserveren. Let op: voor de film en voor het restaurant worden aparte (e-)tickets aangemaakt.

Bestel kaarten
Datum: di 2 oktober 2018 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 5,50

Genre: film

Bekijk ook eens

di 25 september 2018 | 20:00 u | film Three Billboards Outside Ebbing (16+) met o.a. Frances McDormand
Bestel kaarten
LEES MEER