Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 31 oktober 2017 | 20:00 uur | film

Lady Macbeth (12+)met o.a. Florence Pugh

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Haar schoonfamilie is kil en hun huwelijk is liefdeloos.

Katherine’s leven deprimeert haar. Haar man heeft haar cadeau gekregen van zijn vader, die Katherine heeft gekocht van haar vader en daar een stuk land bij kreeg. Ze wordt vernederd en mag het huis niet verlaten. Dit maakt haar rusteloos. Ze verdraagt het niet. Steeds vaker glipt ze naar buiten om adem te kunnen halen. Wanneer haar man het huis tijdelijk verlaat voor werk, begint ze een affaire met een jonge stalknecht. Door deze relatie komen Katherine’s minder positieve eigenschappen naar voren, zoals jaloezie en bezitsdrang. Ze wordt steeds harder. Zo hard dat het gevaarlijk wordt.


drama 2017 | regie: William Oldroyd | met o.a. Florence Pugh en Christopher Fairbank | duur: +/- 89 min.


“Er zijn talloze films en series die zich afspelen in negentiende-eeuws Engeland. Meestal gaan ze over vrouwen in de heersende klasse en die vallen vaak voor een knecht. Maar dit is voor het eerst dat ik zo’n vrouw zie wegsuffen. Voor het eerst dat ik er eentje dronken zie en haar decorum zie verliezen.” – NRC *****

“Het giftige en sensuele spel geeft uiting aan het verzet van Katherine. Regisseur William Oldroyd blijft ver weg van de keurige kostuumfilmconventies.” – Volkskrant ****


EET & UIT
Combineer de dinsdagavondfilm met lekker eten bij restaurant Hemels of La Strada in Vught! U koopt een dinerkaartje voor € 16,00 gemakkelijk online of aan de kassa van Theater de Speeldoos. Met dit kaartje kunt u bij Hemels kiezen uit een vis, vlees of vegetarisch hoofdgerecht. Als afsluiter ontvangt u een heerlijke luxe koffie of thee. Bij La Strada bestaat de keuze uit steak, vis, pasta of pizza. Bij de pasta en de pizza zit als voorgerecht een mandje brood met kruidenboter. Reserveren kan t/m maandag 12.00u voorafgaand aan de dinsdagavondfilm.

Bestel kaarten
Datum: di 31 oktober 2017 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 5,50
Vrienden: € 4,00

Genre: film

Bekijk ook eens

di 24 oktober 2017 | 20:00 u | film Lion (12+) met o.a. Nicole Kidman
Bestel kaarten
LEES MEER