Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 28 november 2017 | 20:00 uur | film

Bram Fischer (16+)met o.a. Peter Paul Muller

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt.

Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt.

Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

De film won op het Nederlands Filmfestival twee Gouden Kalveren: voor beste acteur (Muller) en beste scenario (Van de Velde).


drama 2017 |met o.a. Peter Paul Muller | regie: Jean van de Velde | duur: +/- 124 min.


“In Bram Fischer is het levensverhaal van de advocaat die Nelson Mandela verdedigde in een spannende thrillervorm gegoten. Met een knap, ingetogen, maar geen moment fletse hoofdrol voor Peter Paul Muller.” – Volkskrant ****

“Waarschijnlijk de beste film die Jean van de Velde tot nu toe heeft gemaakt.” – Trouw ****


EET & UIT
Combineer de dinsdagavondfilm met lekker eten bij restaurant Hemels of La Strada in Vught! U koopt een dinerkaartje voor € 16,00 gemakkelijk online of aan de kassa van Theater de Speeldoos. Met dit kaartje kunt u bij Hemels kiezen uit een vis, vlees of vegetarisch hoofdgerecht. Als afsluiter ontvangt u een heerlijke luxe koffie of thee. Bij La Strada bestaat de keuze uit steak, vis, pasta of pizza. Bij de pasta en de pizza zit als voorgerecht een mandje brood met kruidenboter. Reserveren kan t/m maandag 12.00u voorafgaand aan de dinsdagavondfilm.

Bestel kaarten
Datum: di 28 november 2017 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 5,50
Vrienden: € 4,00

Genre: film

Bekijk ook eens

vr 22 december 2017 | 19:30 u | muziektheater & musical Scrooge (cast 3)
Bestel kaarten
LEES MEER