Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

di 19 september 2017 | 20:00 uur | film

A United Kingdom (12+)met o.a. David Oyelowo

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Gebaseerd op waargebeurde feiten.


romantisch drama 2016 | regie: Amma Asante | met o.a. David Oyelowo en Rosamund Pike | duur: +/- 111 min.


“Het perspectief van A United Kingdom is verfrissend: een Afrikaanse leider moet het als held opnemen tegen witte, koloniale, soms zelfs karikaturale schurken. Maar het mooiste is dat Asante daarvan een verleidelijke crowdpleaser maakt en een geëngageerd pleidooi voor het overwinnen van verdeeldheid.” – Volkskrant ****


EET & UIT
Combineer de dinsdagavondfilm met lekker eten bij restaurant Hemels of La Strada in Vught! U koopt een dinerkaartje voor € 16,00 gemakkelijk online of aan de kassa van Theater de Speeldoos. Met dit kaartje kunt u bij Hemels kiezen uit een vis, vlees of vegetarisch hoofdgerecht. Als afsluiter ontvangt u een heerlijke luxe koffie of thee. Bij La Strada bestaat de keuze uit steak/ vis/ pasta of pizza. Bij de pasta en de pizza zit als voorgerecht een mandje brood met kruidenboter. Reserveren kan t/m maandag 12.00u voorafgaand aan de dinsdagavondfilm.

Bestel kaarten
Datum: di 19 september 2017 Aanvang: 20:00 uur Entree:
Normaal: € 5,50
Vrienden: € 4,00
Genre: film

Bekijk ook eens

do 28 september 2017 | 20:00 u | film Van Mondriaan tot Vughts Design De Stoel van Rietveld
Bestel kaarten
LEES MEER