Contact
Route
Mijn winkelwagen
Deel deze voorstelling
GA JE MEE?
Deel deze voorstelling
DELEN OP TWITTER
DELEN OP FACEBOOK

za 11 mei 2019 | 20:30 uur | toneel

Emma wil levenmet Lisse Knaapen

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. Een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings-) deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.

Deze voorstelling geeft een kijkje in het hoofd van iemand met een eetstoornis, de stem van de eetstoornis (waar zoveel meiden en jongens die hieraan lijden over spreken) wordt daadwerkelijk een personage. In het gelijknamige boek wordt wat er met Emma gebeurd is bezien vanuit de mensen in haar omgeving.

“De eenzaamheid en eeuwige strijd van iemand met een eetstoornis wordt door Lisse zo bijzonder integer, heftig en raak neergezet dat het zo diep raakt, als mens, ouder, dokter, hulpverlener, wat dan ook. Weer een stap dichter bij begrip.” – Annemarie van Bellegem, kinderarts sociale pediatrie aan het Academisch Medisch Centrum


De pers over ‘Emma wil leven’:

  • “De beelden zijn hartverscheurend.”AD 
  • “Indrukwekkende documentaire over anorexia.”NRC
  • Musicalsites.nl geeft ‘Emma wil leven’ 5  sterren! *****
  • Vijf sterren voor ‘Emma wil leven’ in jongerenkrant 7Days! *****
Verkoop start op 04-05-2018 13:00
Datum: za 11 mei 2019 Aanvang: 20:30 uur Entree:
Normaal: € 22,50
CJP: € 21,50
65+: € 21,50
Theater: € 15,75

excl €0,65 bespreekkosten (p.s.)

Genre: toneel

Bekijk ook eens

zo 13 oktober 2019 | 20:00 u | toneel De Bossche Komeedie Rooie Rôze of Sperziebôôntjes?
Bestel kaarten
LEES MEER