Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

14 januari t/m 22 februari
Expositie Maria Klerkx
Seven-days-walk_through-the-clouds

In deze expositie worden we als kijker deelgenoot van een tocht op grote hoogte. Via fotografische beelden zijn we getuige van een verstild metaforisch landschap zonder mensen. In de wolkennevel duiken creaturen op als sprekende ontmoetingen met bomen en planten. Gesleten stenen duiden slechts voorbijgaande menselijke voetstappen.

Uiteindelijk worden wolken beneden achtergelaten en ontvouwt zich een hemelse wereld van puurheid, geduid in meest wonderlijke kleurtinten. De titels ‘Aurora’ en ‘Eos’ , de mythologische goden van het licht, spreken voor zich. We zien kleuren als vertaling van tijden van de dag en van landschappelijke seizoenen in grafische zeefdruk.

Maria Klerx vertelt: ‘Voor mij betekent deze tocht samen met deze bijzondere lichtervaring boven in de Himalaya misschien wel het indrukwekkendste moment in mijn kunstenaarsleven. Een reflecterend hoogtepunt in meerdere opzichten. Het hele project heeft geen visuele registratie als doel, maar het scheppen van invoelbare contemplatieve ruimtes, waar de kijker kan binnengaan.’


De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tijdens voorstellingen.

Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 656 55 88
E eveline@theaterdespeeldoos.nl