Contact
Route
Mijn winkelwagen
Agenda
Bekijk alle voorstellingen

Expositie

Actuele expositie

11 december t/m 2 februari | Duo-expositie Till Willems en Wanda Janota

De foyer in Theater de Speeldoos is van 11 december tot 2 februari het toneel voor de assemblages van Wanda Janota en de drie-dimensionale draadtekeningen van Till Willems.

Wanda Janota uit Oss maakt assemblages met als basis voor elk werk een foto die wat vervreemdend, uit balans, uitdagend en bijzonder is. Hieruit verwijdert zij stukken, kopieert delen en voegt er nieuwe elementen aan toe. Ze gebruikt daar ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen voor. Zo ontstaat een theater-achtig schouwspel.

Tekeningen worden normaal gesproken gemaakt met potlood, krijt of met penseel en Oost-Indische inkt. Een ‘normale’ tekening is altijd plat. Maar niet in het werk van Till Willems uit Litoijen: zij tekent met draad. Dit zijn tekeningen in de ruimte, gemaakt van zorgvuldig uitgekozen ijzerdraad in diverse dikten. Het ruimtelijk lijnenspel blijft verrassen. De ‘tekening’ komt als het ware uit de muur en is steeds anders vanuit diverse hoeken. Schaduwen gaan een belangrijke rol spelen: die vormen op wand of vloer weer nieuwe tekeningen. Dieren vormen haar lievelingsonderwerp. De stier met zijn kracht, de zwaluwen met hun duikelingen, de bonte specht met zijn rode kuifje en de speelse portretten van honden; Till probeert met zo min mogelijk middelen hun essentie weer te geven.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tijdens voorstellingen. Theater de Speeldoos is gesloten van ma. 25 december t/m dinsdag 2 januari (m.u.v. 29 december: Frozen Kindermiddag & voorstelling Marga du Maine).

Ook exposeren in Theater de Speeldoos?

Ga voor meer informatie naar Uw expositie>> of
Neem contact op met:
Eveline van Maasakkers
T 073 656 55 88
E eveline@theaterdespeeldoos.nl